Anna Zuykova

Sociologinja in psihologinja, specializantka transakcijske analize (psihoterapija), igralska terapevtka, art terapevtka, perinatalna psihologinja, prevajalka, coach. Članica organizacij SINTASLOVENTA in ЕАТА. Članica izvršnega odbora SLOVENTE.

Rodila sem se v Moskvi, kjer sem zaključila izobraževanje iz sociologije in psihologije, tudi sem opravila 4-letno dodatno izobraževanje iz transakcijske analize v psihoterapiji. Hkrati sem se dodatno izobraževala v igralski šoli za odrasle AKTEM in na gledališkem inštitutu Borisa Ščukina.

Izbrala sem družinski poklic, saj je tudi moja mama psihoterapevtka (PhD, PTSTA, živi in dela v Moskvi), tako da imam terapevtsko delo “v krvi” in z veseljem nadaljujem tradicijo. Iskreno rada imam svoj poklic in se veselim svojega dela.

V Sloveniji živim že 6 let, izvajam zasebno prakso pod redno supervizijo v svojem podjetju Art.Psy.Lab. v Ljubljani in Novi Gorici. Tukaj sem tudi zaključila tečaj igralske improvizacije, na podlagi katerega, vključno s klasičnim igralstvom in transakcijsko analizo, gradim svojo avtorsko metodo imenovano igralska terapija.

V delu uporabljam metode transakcijske analize, integrativne psihoterapije, igralske terapije, pomoči z umetnostjo, perinatalne psihologije; čustveno inteligenco; sprostitvene tehnike, delo s telesom, bio-psiho-socio-spiritualno paradigmo.

Delam z odraslimi, pari, družinami, mladimi (od 9. Leta), vodim psihoterapevtske in psihoedukacijske skupine za odrasle, starše, najstnike ter izvajam kreativni coaching za podjetja.

Delam s priseljenci, socialno ranljivimi skupinami, ženskami, različnimi vrstami težav (anksioznost, izgorelost, žalovanje, probleme v odnosih, čustvena regulacija, motnje hranjenja, težave z zanositvjo, transgeneracijske travme itn)  in sodelujem v različnih večnamenskih programih.

Ne zdravim pa mentalnih bolezni in pri terapiji ne uporabljam zdravil.

Delo opravljam v slovenščini, angleščini, ruščini.

Se redno udeležujem strokovnih dogodkov (konference, strokovna srečanja itn.), usposabljanj in izobraževanj.

Želim rezervirati termin pri tej psihoterapevtki »