O nas

Predstavitev centra

Center za psihoterapevtske storitve in Svetovanje Ozara je plod strokovnega dela strokovnjakov, ki delujejo že 25 let na področju socialnega in zdravstvenega varstva, natančneje na področju duševnega zdravja v skupnosti po celotni Slovenji.

V Centru je poskrbljeno za visoko strokovnost psihoterapije, zvišana je dostopnost za psihoterapijo v Sloveniji, nudena je zasebnost ter storitve, ki so znotraj javnega zdravstva  omejene.

V Centru se združujejo strokovnjaki, izšolani iz tehnik: geštalt terapije, transakcijske analize, razvojnoanalitične kognitivno-vedenjske psihoterapije (EABCT), NLP tehnik, hipnoze, čuječnosti.

Nudimo vam varno in prijazno okolje ter veliko strokovnega znanja ter empatije.

Komu je center namenjen in kaj delamo?

Center je namenjen osebam, ki se znajdejo v začaranem krogu in nikakor sami ne zmorejo najti ustrezne rešitve oziroma osebam s potrebo po osebnosti rasti. Stiske in problemi, ki nam otežijo vsakodnevno funkcioniranje, lahko s pomočjo podpore psihoterapevta, varnega odnosa in zaupanja postanejo povsem obvladljivi.

Vaša bolezen vas ne določa, določa vas vaša moč, upanje in pogum.

Kdaj se odločamo za terapijo?

  • čustve stiske (občutki tesnobe, panika, različni strahovi, depresivnost ipd.);
  • anksioznost (panični napadi, stres, stiska ipd)
  • odpravljanje težav s spanjem
  • izgorelost pri delu,
  • različni strahovi ( vožnja, javni prostori, letala, dvigala,..),
  • premagovanje težav v medosebnih odnosih
  • izboljšanje samozavesti
  • spopadanje z različnimi vrstami odvisnosti (od hrane, alkohola,računalniških iger, iger na srečo ter drugih kemičnih ter ne kemičnih odvisnosti
  • predelovanje travmatičnih doživetij (nasilje, različne zlorabe) ter drugih težav

Namen psihoterapije

Psihoterapija se uporablja v vseh starostnih obdobjih. V psihoterapevtsko obravnavo se lahko vključijo otroci, mladostniki, odrasli in starostniki. V psihoterapiji klienti razrešujejo različne težave: anksiozne, depresivne motnje, psihosomatske motnje, motnje hranjenja, spolne motnje: težave v partnerstvu, v družini idr. Posamezniku pomaga, da bolje spozna sebe, pride v stik s svojimi potrebami in razume vzroke za nastanek svojih težav, odkriva nezavedne vsebine in vzorce, ki so privedli do nastanka različnih problemov. V psihoterapiji je izredno pomemben varen in konstanten odnos za katerega skrbita tako klient-stranka kot psihoterapevt.